Bisnes Digital

Cara-Cara Untuk Akses Laman Web Demo FarhanTerubos.com

URL Laman Web Demo: https://demo1.farhanterubos.com. Awak boleh klik pada link ini untuk terus ke laman web demo ini. Snapshot di bawah adalah apa yang awak akan nampak pada halaman Home laman web ini. Apa yang menarik, awak boleh edit page ini nanti dan tukarkan kepada templet Elementor (page builder) awak suka! Tapi kena daftar masuk …

Cara-Cara Untuk Akses Laman Web Demo FarhanTerubos.com TERUS BACA »

domain name

Cara Pilih Dan Daftar Domain Name Perniagaan

Memilih dan mendaftarkan Domain Name mudah! Namun, menjadi sukar kepada yang baru bermula atau belum pernah ada pengalaman. Tapi jangan risau, saya akan cuba berkongsi pengalaman saya memilih dan mendaftarkan domain name saya. Baik, mungkin ada yang bertanya, domain name itu apa? Mudahnya beginilah. Domain name atau asalnya Domain Name System (DNS) itu adalah nama yang …

Cara Pilih Dan Daftar Domain Name Perniagaan TERUS BACA »

email marketing

DIBONGKAR: Strategi Jutawan Internet Dunia – Email Marketing

[lastupdated] Email Marketing bukan asing dalam dunia pemasaran atau marketing. Bahkan cara ini sudah digunakan sekian lama sejak emel itu sendiri dicipta. Percayalah, cara ini tetap evergreen & masih cara terbaik untuk buat marketing (boleh rujuk post FB Page saya bertarikh 4 November ini). Jika firma & syarikat besar gunakan, kenapa tidak awak? Email Marketing Adalah… …

DIBONGKAR: Strategi Jutawan Internet Dunia – Email Marketing TERUS BACA »

web hosting

Kenapa Orang Tak Nak Awak Tahu Pasal Web Hosting?

[lastupdated] Hah! Pertama sekali terima kasih sebab baca entri saya kali ini. Dan paling penting entri ini tak mampu saya buat tanpa ada Web Hosting. Mungkin ada yang tertanya-tanya, apa itu web hosting? Saya umpamakan macam bangunan lah senang. Bayangkan awak nak buka sebuah kedai. Pastinya awak mencari sebuah bangunan untuk disewa, kan? Kemudian awak …

Kenapa Orang Tak Nak Awak Tahu Pasal Web Hosting? TERUS BACA »

daftar syarikat

Daftar Perniagaan Secara Online – Senang…Tak Tipu!

[lastupdated] Daftar perniagaan secara online? Baik. Saya nak cerita ni, meh sini baca (nak cakap meh sini dengar tadi tapi sebab blog kan – awak kena baca). Ya, betul. Mungkin ramai yang belum tahu. Saya pernah dengar sebelum ini tapi biasalah awak, sibuk kononnya. Tidak lah saya mencari maklumat lanjut pasal perkara itu. Tapi semalam …

Daftar Perniagaan Secara Online – Senang…Tak Tipu! TERUS BACA »

Scroll to Top